Egon von Greyerz, Oprichter en leidende Partner van VON GREYERZ AG, Zurich, SwitzerlandGeboren met een dubbele Zwitsers/Zweeds staatsburgerschap, volgde Egon’s opleiding voornamelijk in Zweden.

Egon von Greyerz begon zijn professionele leven in Genève als bankier en was daarna 17 jaar lang financieel directeur en uitvoerend vicevoorzitter van Dixons Group Plc. Gedurende die tijd breidde Dixons zich uit van een kleine fotografische detailhandelaar tot een FTSE 100-bedrijf en de grootste detailhandelaar in consumentenelektronica in het Verenigd Koninkrijk.

In de jaren negentig raakte Egon von Greyerz actief betrokken bij financiële investeringsactiviteiten, waaronder fusies en overnames en advies over vermogensallocatie voor particuliere familiefondsen. Dit leidde tot de oprichting van VON GREYERZ als vermogensbeheermaatschappij gebaseerd op principes van vermogensbehoud.

VON GREYERZ is nu ’s werelds toonaangevende bedrijf voor direct beleggerseigendom van fysiek goud en zilver buiten het banksysteem. Hun kluizen omvatten de grootste en veiligste goudkluis ter wereld, gelegen in de Zwitserse Alpen. Klanten zijn onder meer vermogende particulieren, family offices, pensioenfondsen, beleggingsfondsen en trusts in meer dan 90 landen.

Egon von Greyerz treedt regelmatig op in de media en spreekt op investeringsconferenties over de hele wereld. Hij publiceert ook artikelen over edele metalen, de wereldeconomie en het behoud van rijkdom.

KLIK HIER VOOR MEER EGON VON GREYERZ ARTIKELEN