MATT BEGON ZIJN FINANCIËLE CARRIÈRE ALS TRANSACTIONEEL ADVOCAAT VOORDAT ZIJN EERSTE HEDGE-FONDS LANCEERDE TIJDENS DE NASDAQ-BUBBEL VAN 1999-2001.

Daarna begon hij zijn eigen en andere vermogende familiefondsen te beleggen in alternatieve beleggingsinstrumenten, terwijl hij opereerde als General Counsel, CIO en later Managing Director van een single- en later multi-family office. Matthew werkte ook nauw samen met het hedgefondsplatform van Morgan Stanley bij het bouwen van een multi-strat/multi-manager fonds om de risico’s beter te beheren in een marktomgeving van extreme interventies/steun van de centrale banken. De overtuiging dat edele metalen de meest betrouwbare bescherming op langere termijn bieden tegen potentiële systeemrisico’s bracht Matt ertoe zich bij VON GREYERZ aan te sluiten.

Matthew is auteur van Amazon No#1 release ‘Rigged to Fail’ en co-auteur van ‘Gold Matters’ met Egon von Greyerz. Hij spreekt vloeiend Frans, Duits en Engels; hij is afgestudeerd aan Brown (BA), Harvard (MA) en de Universiteit van Michigan (JD). Zijn alom gerespecteerde rapporten, interviews en conferentieoptredens over macro-omstandigheden, het veranderende gedrag van risicovolle activa en de rol van edelmetalen vormen een aanvulling op de al lang bestaande inzichten van zijn collega Egon von Greyerz.