In deze discussie vanuit Singapore verkennen financiële experts Egon von Greyerz en Jim Rogers de complexiteit van de mondiale economie, investeringsstrategieën en de toekomst van valuta. Tijdens het interview deelt Rogers zijn avontuurlijke verleden en voorzichtig optimisme over de toekomst, waarbij hij de onvoorspelbaarheid van politieke en economische landschappen benadrukt. Beiden uiten hun bezorgdheid over het wanbeheer van de economieën en de inherente risico’s in het huidige mondiale financiële systeem, vooral de waardedaling van belangrijke valuta’s ten opzichte van goud.

Zowel Greyerz als Rogers bespreken hun persoonlijke beleggingsaanpak, waarbij ze de voorkeur geven aan tastbare activa zoals goud en zilver boven volatiele valuta en de beschermende rol benadrukken die deze grondstoffen kunnen spelen in tijden van economische instabiliteit. Rogers en Greyerz gingen ook in op de geopolitieke spanningen en de historische herhaling van het onvermogen van landen om robuuste economische structuren in stand te houden. De dialoog eindigt met een persoonlijke noot, waarbij wordt nagedacht over het belang van familie, stabiliteit en de eenvoudige geneugten van het leven tegen de achtergrond van mondiale economische onzekerheid.

  • [0:00-1:03] Inleiding: Jim Rogers reflecteert op zijn avontuurlijke verleden en bespreekt zijn motivaties om de wereld te verkennen ondanks de inherente gevaren.
  • [1:03-2:08] Discussie over persoonlijke veiligheid en de maatregelen die tijdens reizen worden genomen om de veiligheid van voertuigen en personen te garanderen, waarbij de aanhoudende bezorgdheid over potentiële gevaren wordt benadrukt.
  • [2:08-3:12] Rogers vertelt over de uitdagingen waarmee jongere Amerikanen worden geconfronteerd, waaronder de staatsschuld, in contrast met zijn ervaringen en keuzes.
  • [3:12-4:19] Egon von Greyerz deelt zijn zorgen over de mondiale richting, met name de economische, politieke en morele achteruitgang die in westerse landen wordt waargenomen als gevolg van slechte immigratie en misdaadbeheer.
  • [4:19-7:04] Het gesprek verschuift naar de stabiliteit en veiligheid van het leven in Singapore, waarbij Rogers een hoog gevoel van veiligheid uitdrukt vergeleken met Europa. Ze bespreken de economische stabiliteit van landen als Zwitserland en de veranderingen in de loop van de tijd.
  • [7:04-10:09] Een diepe duik in de devaluatie van de munt in de afgelopen decennia, met een focus op de Zwitserse frank en de Amerikaanse dollar. Ze bespreken de rol van de centrale banken en de verschuiving van de reserves van goud naar aandelen.
  • [10:09-16:02] Discussie over grondstoffen, met name goud en zilver, en hun historische prestaties ten opzichte van valuta. Ze benadrukken het strategische belang van het aanhouden van edele metalen als afdekking tegen valutadevaluatie.
  • [16:02-22:48] De dialoog gaat over investeringsstrategieën, het belang van landbouwgrondstoffen en Rogers’ benadering van handel en langetermijninvesteringen.
  • [22:48-39:18] Ze verdiepen zich in geopolitieke risico’s, het potentieel voor mondiale conflicten en het belang van strategische verplaatsing in extreme scenario’s. In de discussie wordt ook opnieuw gekeken naar het belang van edele metalen bij het veiligstellen van de financiële stabiliteit.
  • [39:18-41:02] Slotopmerkingen over levensfilosofieën, het belang van het gezin en het behouden van optimisme te midden van mondiale uitdagingen, samen met een reflectie op hun persoonlijke ervaringen en toekomstperspectieven.

Dit gesprek biedt inzichten in de economische filosofieën en persoonlijke reflecties van twee vooraanstaande financiële denkers, tegen de achtergrond van een snel veranderende mondiale omgeving.

Egon von Greyerz, Oprichter en leidende Partner van VON GREYERZ AG, Zurich, Switzerland

Een artikel van Egon von Greyerz
Oprichter en leidende Partner van VON GREYERZ AG
Zurich, Switzerland
Website: VONGREYERZ.COM

Lees hier meer over Egon von Greyerz

Wij van Edelmetalist willen u graag informeren over goud, zilver en alles wat met edelmetaal te maken heeft. Vandaar informatieve artikelen en video’s van bekende en minder bekende auteurs over goud, zilver en edelmetaal. En natuurlijk is het maar een mening welke u hier ziet, maar er over nadenken blijft essentieel 🙂 Hopelijk leest of bekijkt u met veel plezier dit item van Egon von Greyerz.

Huidige edelmetaal prijzen

€ 70,876.18 per kilo goud
€ 867.50 per kilo zilver
€ 29,045.48 per kilo platina
€ 27,898.07 per kilo palladium