Egon von Greyerz sluit zich aan bij zijn dierbare vrienden en Matterhorn Asset Management-adviseurs (nu von Greyerz AG), Grant Williams en Ronnie Stoeferle, om de unieke risico’s – economisch, geopolitiek en militair – aan te pakken die in een alarmerend tempo de krantenkoppen halen.

Dit actuele en zeer belangrijke gesprek begint met de financiële, politieke en handelsbewegingen van west naar oost, zoals blijkt uit het groeiende BRICS-momentum en de impact ervan op de korte en langere termijn op de goudprijs terwijl de welvaart van west naar oost beweegt. De vraag naar consumentengoud uit India en China, de toegenomen vraag van de centrale banken in het Oosten en de stijgende goudpremies op de Shanghai Exchange suggereren dat de LBMA-hegemonie over de goudprijs aan het verschuiven is, zoals Ronnie bespreekt.

Wat betreft de stijgende goudprijzen herinnert Grant eraan dat goud niets doet; valuta’s blijven alleen maar verzwakken. Vreemd genoeg blijven beleggers echter ten onrechte wachten op pieken in de goudprijs alvorens in goud te beleggen, een punt dat Egon von Greyerz aankaart.

Grant ontvouwt het falen van de westerse sancties en de bewapening van de wereldreservevaluta als de belangrijkste drijfveer om weg te komen van USD/UST naar fysiek goud. We gaan een periode van enorme geopolitieke verschuivingen binnen, waarbij de rol van goud centraal zal staan ​​als middel voor het behoud van rijkdom. Een rol die Egon al meer dan twintig jaar gestaag heeft vervuld. Ondanks zo’n duidelijke richting slagen veel westerse individuen er niet in om fysiek goud tot een kernonderdeel van hun portefeuilles te maken, een kwestie waar Ronnie uitvoerig op ingaat, waarbij hij bijzondere aandacht besteedt aan verkeerd begrepen obligatiemarkten en de totale rendementsverliezen daarin.

Grant voegt zijn gedachten toe over de toewijzingspercentages voor goud in de context van het mondiale marktaandeel van goud, dat eindig is ondanks de oneindige (en dus inflatoire) reikwijdte van fiatgeld. Het Westen heeft, in tegenstelling tot het Oosten, het inflatierisico en de portefeuillereacties daarop niet volledig begrepen.

Egon vraagt ​​vervolgens of we naar een existentiële crisis kijken gezien de toegenomen mondiale conflicten, waaraan Grant en Ronnie hun inzichten/zorgen toevoegen. Grant ziet een compleet falen van de diplomatie vóór, tijdens en nadat de gebeurtenissen in Oekraïne en Israël de krantenkoppen haalden. Zoals Egon betoogt, lijkt het erop dat het Amerikaanse beleid weinig meer is dan het sturen van geld en wapens naar elk probleem, en niet naar staatslieden.

Natuurlijk kan goud beleggers niet tegen elk risico beschermen dat vandaag de dag de krantenkoppen haalt. Maar goud speelt een duidelijke rol bij de bescherming tegen financiële risico’s, een punt dat Ronnie, Grant en Egon uitvoerig bespreken in de slotminuten van deze pittige discussie.

Egon von Greyerz, Oprichter en leidende Partner van VON GREYERZ AG, Zurich, Switzerland

Een artikel van Egon von Greyerz
Oprichter en leidende Partner van VON GREYERZ AG
Zurich, Switzerland
Website: VONGREYERZ.COM

Lees hier meer over Egon von Greyerz

Wij van Edelmetalist willen u graag informeren over goud, zilver en alles wat met edelmetaal te maken heeft. Vandaar informatieve artikelen en video’s van bekende en minder bekende auteurs over goud, zilver en edelmetaal. En natuurlijk is het maar een mening welke u hier ziet, maar er over nadenken blijft essentieel 🙂 Hopelijk leest of bekijkt u met veel plezier dit item van Egon von Greyerz.

Huidige edelmetaal prijzen

€ 72,341.98 per kilo goud
€ 875.60 per kilo zilver
€ 28,740.41 per kilo platina
€ 32,108.27 per kilo palladium