De waarheid

De Amerikaanse verkiezingen hebben eindelijk plaatsgevonden. Tijdens de campagne hebben beide kandidaten de kritieke kwestie die de VS in de komende vier jaar ten val zal brengen, volledig vermeden. De verkiezingscampagne was lelijk, maar vermeed totaal het monumentale probleem waarmee het Amerikaanse volk word geconfronteerd. Het is duidelijk dat geen van beide de kiezers wilde vertellen dat hij de leiding zal nemen over een totaal bankroet land dat de komende vier jaar waarschijnlijk economisch, financieel en moreel zal instorten. Aan het einde van dit artikel heb ik uiteengezet wat het winnende verkiezingsprogramma zou zijn geweest.

EEN PRESIDENTIËLE KANDIDAAT VERTELT NOOIT DE WAARHEID

Noch Trump, noch Biden hebben het Amerikaanse volk verteld dat de VS een totaal bankroet land is met al 90 jaar tekorten. (Vier kleine uitzonderingen in de jaren 40 en 50. De Clinton-overschotten waren nep.) Wat een niet benijdenswaardige taak, om een insolvente natie te leiden en door iedereen gehaat te worden terwijl het land in de ondergang vervalt. Hoe kan iemand bereid zijn een natie te leiden die de helft van zijn begrotingsuitgaven moet lenen? De duidelijke feiten liggen op tafel. Je kunt 90 jaar wanbeheer niet uitwissen. De cijfers vertellen ons de waarheid. In het fiscale jaar 2020 bedroegen de uitgaven $ 6,6 biljoen en de belastinginkomsten $ 3,4 biljoen. Het tekort was dus maar liefst $ 3,2 biljoen. En zoals de geschiedenis ons laat zien, kan het alleen maar erger worden. De toestand van het financiële systeem, verergerd door Covid, garandeert vanaf nu versnellende tekorten.

VS SCHULD – MEER DAN $ 40 BILJOEN IN JANUARI 2025

De Amerikaanse federale schuld zal tegen de tijd dat de nieuwe president het overneemt minstens $ 28 biljoen bedragen. Dit was volledig voorspelbaar op basis van een simpele extrapolatie zoals in mijn artikel van februari 2018. In hetzelfde artikel voorspelde ik dat de schuld wanneer de volgende president het roer overneemt in januari 2025 $ 40 biljoen zal bedragen. Zie onderstaande grafiek. Ik was waarschijnlijk veel te voorzichtig omdat op de manier waarop de dingen nu gaan, $ 40 biljoen te laag lijkt.

Deel deze post


Logo

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in op de mailinglijst om updates te ontvangen over nieuwkomers, speciale aanbiedingen en promoties.