Wat is Palladium

Palladium is een zilverachtig en glanzend metaal. Het wordt veelal in verschillende productieprocessen gebruikt. Denk hierbij aan bijvoorbeeld elektronica en industriële producten. Je ziet het ook terugkomen in de geneeskunde, tandheelkunde, chemische toepassingen, sieraden en grondwaterbehandelingen. Zoals je ziet een heel diverse en lange lijst van toepassingen.

Platina en palladium lijken een beetje op elkaar. Net als platina is palladium een zacht metaal en reageert niet op zuurstof uit de lucht. Beide behoren ook tot de platinagroep. Binnen deze groep is palladium degene met het laagste smeltpunt. Het is hierdoor uitermate geschikt voor het maken van sieraden.

Palladium kan worden opgerold tot platen, die vervolgens gebruikt worden als toepassingen voor bijvoorbeeld brandstofcellen en zonne-energie. Palladium is ook een belangrijk onderdeel van de elektronica en wordt hierin veelvuldig gebruikt. Door zijn lage smeltpunt zien we het ook veel terugkomen in de tandheelkunde en bijvoorbeeld horloges.

Deel deze post


Logo

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in op de mailinglijst om updates te ontvangen over nieuwkomers, speciale aanbiedingen en promoties.