De Oostenrijkse Munt, officieel bekend als de Münze Österreich, is één van de oudste en meest prestigieuze munthuizen ter wereld en is uitgever van de bekende Wiener Philharmoniker munten in goud, zilver en platina.De Oostenrijkse Munt, officieel bekend als de Münze Österreich, is één van de oudste en meest prestigieuze munthuizen ter wereld.
De geschiedenis van de Oostenrijkse Munt gaat terug tot het jaar 1194. Ze werd officieel opgericht om munten te slaan met het losgeld dat werd betaald voor de vrijlating van Richard Leeuwenhart, die gevangen werd gehouden door hertog Leopold V van Oostenrijk en ze is gevestigd in Wenen, Oostenrijk.

 

Bekende munten van De Oostenrijkse Munt

De Oostenrijkse Munt produceert de officiële munten van Oostenrijk, inclusief de euromunten die in omloop zijn.
Ze is daarnaast bekend om haar beleggingsmunten, zoals de beroemde (Vienna Philharmonic) Wiener Philharmoniker munten in goud, zilver en platina.
Daarnaast slaat de Munt slaat ook speciale herdenkingsmunten ter gelegenheid van historische en culturele gebeurtenissen en  edelmetalen staven en medailles.
Wereldwijd zijn de meest bekende uitgave van de Münze Österreich de Wiener Philharmoniker Munten: Deze munten zijn vernoemd naar het wereldberoemde Weense Philharmonisch Orkest, en ze zijn beschikbaar in goud, zilver en platina en zijn populair onder zowel beleggers als verzamelaars.
Een andere beroemde munt die door de Oostenrijkse Munt wordt geslagen, is de ‘Maria Theresa Taler’, een historische zilveren munt die nog steeds wordt geproduceerd voor verzamelaars.

Innovaties en Veiligheidskenmerken

De Munt maakt gebruik van de nieuwste technologieën om de hoogste kwaliteit en veiligheid van haar munten te garanderen.
De munten bevatten vaak geavanceerde veiligheidskenmerken zoals microgravures en radiale lijnen om vervalsing te voorkomen.
De Oostenrijkse Munt heeft een uitstekende reputatie wereldwijd vanwege haar lange geschiedenis, vakmanschap en de hoge kwaliteit van haar producten. Ze speelt een belangrijke rol in de internationale edelmetaalmarkt en wordt vertrouwd door zowel beleggers als verzamelaars.

Kortom, de Münze Österreich is een historisch en gerenommeerd munthuis dat bekend staat om zijn hoogwaardige munten en edelmetaalproducten.